בכפר הנוער קרית יערים (ירושלים) צוות חם שילווה אותו ויעזור לו להצליח
נותרו 21 מקומות לכיתות ז׳-יא'
לפרטים נוספים מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם
כל חניך בכפר הינו חלק מקבוצה קטנה המונה כ- 16 חניכים. קבוצה זו מהווה יחידה חברתית אחת, אותה אנו מטפחים במהלך כל השנה. אנו מאמינים שקבוצה חזקה הינה בסיס לתהליכים חינוכיים חשובים ולכן היא במוקד הפעילות השנתית.
לכל קבוצה תוכנית חינוכית ייחודית משלה, טיולים משותפים, פרויקטים קבוצתיים ופעילות שיא של תרומה לכפר. כך אנו יוצרים גאוות יחידה ומגבירים את תחושת השייכות לכפר.
לכל קבוצת גיל ישנו צוות מקצועי רחב העוטף אותה, ונותן מענה לכל צרכיה: שני מדריכים, מדריך צעיר (מתנדב שנת שירות ו/או מורה חיילת), עובדת סוציאלית ורכז, בשעות הלילה ישנו מדריך המלווה את החניכים ונותן מענה בעת הצורך.
כל קבוצה שוכנת במבנה משלה. המבנה כולל: חדרי שינה לחניכים כאשר בכל חדר שוהים 2 – 4 חניכים, מועדון חברתי הכולל מטבחון וחדר צוות.
תפקידו של המרכז הטיפולי הוא לדאוג לבריאות והרווחה הנפשית של כלל חניכי הכפר, לסייע בתהליכי הריפוי והחלמה של אירועי העבר, לפתח תחושות מסוגלות ולהוביל לשיפור משמעותי בתחומי החיים בהם הם רוצים לערוך שינוי.
המרכז הטיפולי עורך אבחונים והערכות על ידי אנשי מקצוע בתחום, מעניק טיפולים רגשיים פרטניים וקבוצתיים לכל חניך וליווי צמוד של עובדת סוציאלית בכל קבוצה.
המשק החקלאי בכפר מאפשר לכל חניך לגעת בטבע, בבעלי חיים ובקרקע. החיבור של החניכים לטבע מאפשר להם לצמוח ומאפשר להם להביא חלק מהתכונות בצורה מעוררת השראה- חיבה, טיפול, רוגע פנימי.
במשק החקלאי שלושה ענפי משק חי: טיפולי שכולל בעלי חיים רבים ומגוונים, בצומח – ענף הנוי וענף הכרם וגם כוורות לרדיית דבש. כל חניך מתנסה באחד מהענפים ויכול לבחור באיזה תחום הוא רוצה לעבוד.
כפר הנוער קרית יערים שוכן בנופם של הרי ירושלים הוא בית חם לבני נוער בגילאי ז- י"ב, בנים ובנות המגיעים לכפר על מנת לעצב את עתידם. בכפר 110 תלמידים’ קבוצות קטנות בנות 15 חניכים בפנימייה ובכיתות קטנות 15 תלמידים בכיתה.
בפנימייה מגוון נרחב של חוגים- רכיבה על סוסים, קבוצת כדורגל בשיתוף "הפועל קטמון" חוגי ספורט ואומנות שונים. בכפר משק חקלאי הכולל פינת חי עשירה בחיות שונות וכן גינות אורגניות.
הכפר שונה באוכלוסייה שמגיעה אליו וביכולות שלנו לסייע להם להצליח. החניכים שמגיעים לכפר הם כאלו שלא הסתדרו במסגרות אחרות מבחינה חברתית או לימודית. כאלו שחוו קושי בבית או בשכונה ומחפשים מקום לפתוח דף חדש. הצוות המנוסה שלנו ואלפי הבוגרים של הכפר לאורך 70 שנות קיומו מעידים על השינוי האדיר וההצלחה להם זוכים החניכים בכפר.
השתתפות ההורים בהוצאות אחזקת החניך בכפר נקבעות ע"י משרד החינוך, באמצעות המינהל לחינוך התיישבותי ועליית הנוער עפ"י הקריטריונים המקובלים במינהל.
על מנת להתקבל לכפר יש להגיש מספר מסמכים בהם: תעודה אחרונה, דו״ח סוציאלי, אבחונים ודו״ח חינוכי. בנוסף מתקיימים מבחנים בכתב על מנת לבדוק את הרמה בה נמצא הילד.
חניכים חדשים שמתקבלים לכפר עוברים מכנה הכנה המדמה את שגרת היום בפנימייה דבר שמסייע להם בקליטה. החניכים מוקפים 24/7 בצוות תומך שמסייע להם בכל צורך ונמצא בקשר עם ההורים.
6:30 – השכמה, התארגנות וניקיונות
7:15 – מפגש במועדון הקבוצה ובדיקת ציוד בית הספר
7:30 – ארוחת בוקר
8:00 – לימודים בבית ספר
13:30 – ארוחת צהרים
13:55 – מפגש מועדון ושיחת סיכום יום הלימודים
14:00 – שכבה צעירה במרכזי למידה. שכבה בוגרת – עבודה במרכזים
15:30 – שעורי בית ולמידה בקבוצות
16:00 – שעת מועדון
16:30 – זמן חופשי (חוגים, מרכזים, מחויבות אישית ועוד)
18:30 – ארוחת ערב
19:15 – פעילות ערב בקבוצות
20:45 – זמן מקלחות והתארגנות
21:30 – כיבוי אורות